Yenidoğan Bakımı Bazı Önemli Noktalar
- Bebeğiniz altı aya kadar güneş koruyucu kullanmamalıdır, bu nedenle, özellikle sıcak aylarda doğrudan güneş ışığından uzak tutun ve güneş yanığı gelişirse tıbbi yardım isteyin.
- Kışın donma olayını önlemek için bebeğinizin cildini mümkün olduğunca örtün.
- Bebeğinizin tırnaklarını iyi kesilmiş tutarak, böylece kendilerini çizmemeleri önemlidir.
- Gazlı bez parçasını suya batırın ve bebeğinizin son beslenmesinden sonra günde bir kez bebeğinizin dişeti boyunca silin.
Bebeğinizin hassas cildi ve tırnakları doğumdan itibaren özel bir bakıma ihtiyaç duyacaktır. Henüz dişleri olmasa da, bir diş bakımı rutini başlatmak için henüz erken değildir
Cilt bakımı
Bebeğinizin cildi çok ince ve kırılgandır ve yılın herhangi bir zamanında özel korumaya ihtiyacı vardır. Bebeğiniz yaklaşık altı aylık olana kadar güneş koruyucu kullanmamalı, bu nedenle, özellikle sıcak aylarda ve 11: 00-16: 00 saatleri arasında doğrudan güneş ışığından uzak durduklarından emin olmalısınız. Yaz aylarında, yüzlerini korumak için şapka kullanabilirsiniz. Bebeğiniz güneş yanığı geliştirirse, derhal doktorunuzla görüşün.
Kışın, yeni doğan bebeğinizi sıcak tuttuğunuzdan ve üşümesini önlemek için derilerini mümkün olduğunca örtün. Odalarındaki havayı nemli tutmak için bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Nem oranı % 40 civarı olması iyidir. Çünkü küf oluşumunu önlemek için cihazı temiz tuttuğunuzdan ve nem oranını aşırı yükseltmediğinizden emin olun. Küf havaya bulaşabilir ve solunum problemlerine neden olabilir.
Tırnak bakımı
Bebeğinizin tırnakları küçük, yumuşak ve ince olsa da, tırmalama alışkanlığı varsa, yüzüne zarar verebilir. Bu nedenle, tırnaklarını iyi kesilmiş olarak tutmak önemlidir. Bir tırnak makası kullanırken, parmaklarını kesmekten kaçınmak için, parmaklarının alt kısmını tırnaklarınızdan keserken tırnaklarından uzağa doğru itin. Bebeğiniz tırnaklarını kesmek için tırnak makası kullanmak ilk başta göz korkutucu görünebilir, bu yüzden kendinizi rahatsız hissederseniz, tırnaklarını tırnak törpüsü ile törpülemeyi de deneyebilirsiniz. Özellikle banyodan sonra kesmeniz tırnaklarının kolay kesilmesine yardımcı olacaktır.
Bebeğinizin tırnakları beklediğinizden çok daha hızlı büyür. Tırnaklarının muhtemelen haftada bir veya iki kez kesilmesi gerekir.
Diş bakımı
Yeni doğan bebeğinizin henüz dişleri yoktur. Ancak diş bakımı rutinine başlamak için hala iyi bir zamandır. Sadece bir parça spanç ya da temiz bir kumaş mendili suya batırın ve bebeğinizin diş etleri boyunca silin. Bunu bebeğinizin son beslenmesinden sonra, günde bir kez yapmaya çalışın.
Bazı yeni doğan bebekler bir veya iki dişle doğar. Dişle doğan bebekleri diş doktoruna götürmeniz uygun olabilir. Bebeğiniz için durum buysa, dişlerini yumuşak bir bebek fırçasıyla fırçaladığınızdan emin olun. Bunu günde birkaç kez yapın: ilk ve son beslemeden sonra yapmak uygundur. .
Bebeğiniz diş çıkarmaya başladığında yumuşak bir diş fırçası ile dişlerini fırçalamalısınız. Bunu günde birkaç kez yapın: ilk ve son beslemeden sonra yapmak daha doğrudur.
Diş çürümesini önlemenin bir başka yolu da bebeğinize emzik ya da gece yatakta bir biberon vermekten kaçınmaktır. Bebeğinize geceleri bir biberonla mama vermek, dişlerinde kalıcı hasara neden olabilir. Bebeğiniz geceleri biberon almak istiyorsa, süt yerine suyla doldurun.